Weź udziału w konkursie!!!

Cukinia_faszerowana_kiełbasą

Na zwycięzców czekają smakowite nagrody trzy zestawy produktów Madej Wróbel.

Sfotografuj potrawę, którą przygotujesz według poniższego przepisu i prześlij zdjęcie na adres współpraca@kobiecepasje.pl do dnia 27 października 2015 do godz. 23:59.

Zwycięzcami  zostaną  autorzy  najciekawszych  zdjęć w ocenie Redakcji Kobiecych Pasji

 

CUKINIA FASZEROWANA KIEŁBASĄ KRUCHĄ Z GALARETKĄ

Składniki na 4 porcje

Kiełbasa krucha z galaretką Madej Wróbel 600 g
Cukinia 2 sztuki
Czerwona cebula 200 g
Ser żółty 250 g
Oliwa
Sól
Pieprz

Obierz kiełbasę ze skóry, a następnie pokrój w drobną kostkę. Posiekaj cebulę, również w drobną kostkę. Wrzuć kiełbasę na rozgrzaną patelnię, po chwili dodaj cebulę. Smaż przez kilka minut, aż poczujesz intensywny aromat kiełbasy. Przekrój cukinię w poprzek i wydrąż środki. Nafaszeruj połówki cukinii kiełbasą. Nie żałuj farszu, dołóż jeszcze trochę. Oprósz solą i pieprzem. Połóż na każdej cukinii słupki żółtego sera. Zapiekaj przez 30 minut w 150°C. Podziwiaj efekt końcowy i zjedz ze smakiem.

Link do filmu z przepisem: https://www.youtube.com/watch?v=UE1jRrwpb6E

Madej-Wróbel_A---KabanosyCukinia oznacza po włosku małą dynię, jest więc doskonałym preludium do dyniowego sezonu. Można ją jeść na wiele sposobów, na obiad na przykład w formie faszerowanej kiełbasą kruchą z galaretką Madej Wróbel.

Choć cukinia pachnie już jesienią, to wciąż jeszcze ma posmak lata. Jest lekkostrawna i zdrowa, a w połączeniu z kiełbasą Madej Wróbel, tworzy danie, które zaspokoi najbardziej wybrednych smakoszy.

 

Zapraszamy do udziału w konkursie i życzymy powodzenia.

 

Regulamin konkursu

 

2,145 total views, 1 views today

Dodaj komentarz

Why ask?